Les peticions de llibertat per als presos polítics marquen la celebració de la diada a Castellbisbal

L’empresonament dels líders independentistes arrel de la declaració d’independència de finals d’octubre de l’any passat i el record del passat 1 d’Octubre van marcar els actes de conmemoració de la Diada Nacional de Catalunya celebrats dilluns i dimarts a Castellbisbal.

Publicitat

La jornada, que va estar precedida per la Marxa de Torxes de dilluns, va començar amb la tradicional entrega d’ofrenes al monument en record al 1714. Un total de 22 entitats i partits polítics van fer entrega d’ofrenes florals al monument després que s’entonés el Cant de la Senyera mentre els alumnes de l’Escola de Música hissàven la senyera. Abans, s’havia llegit un manifest de l’Assamblea Nacional Catalana, Òmnium i el col·lectiu Capbreu demanant la llibertat per als presos polítics i que es fes efectiva la república.

L’acte va acabar amb el discurs institucional de l’alcalde, que va recordar l’1 d’Octubre a Castellbisbal, amb la intervenció de la Guàrdia Civil a Les Vinyes, així com els fets que van seguir aquell dia.

Publicitat

Després de reivindicar la feina feta des de l’Ajuntament i demanar a la Generalitat més compromís amb àrees com l’habitatge, l’ocupació, la seguretat, les escoles bressol o la protecció i gestió del territori, va sentenciar que “l’Estat autonòmic està esgotat i la via unilateral ha fracassat”. “El reconeixement del dret de Catalunya a decidir lliurement el seu futur i l’aposta per un republicanisme real són, al nostre entendre, dues peces imprescindibles i irrenunciables”, va afegir.

A la tarda, uns 300 castellbisbalencs es van desplaçar en bus a la manifestació de l’ANC i Òmnium a Barcelona. La jornada va acabar amb un recital de sardanes a la Plaça de l’Esglèsia.

  

Publicat el 12 de Setembre de 2018 a les 9:30 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné