Les cloaques de l’ajuntament

A principis d’aquest mes va començar a córrer un missatge per WhatsApp a on s’alertava als veïns/veïnes de Castellbisbal, però sobretot de Can Costa, que anéssim amb compte amb els que tenim animals de companyia en les nostres llars, ja que ens els últims dies, 2 gossos de la zona havíem mort en circumstancies estranyes.

Publicitat

Veïnes de la zona varen alertar a l’Ajuntament dels fets. Com sempre, des del consistori, va respondre de manera mínima, enviant a un tècnic per valorar la situació. I de manera que sol ser habitual en aquests casos, el tècnic va exculpar a l’Ajuntament de qualsevol responsabilitat i no va donar cap mena de resposta satisfactòria.

Tot així, gràcies a la inquietud d’aquestes mateixes veïnes, varen seguir indagant en els fets, i es va poder comprovar que en les mateixes dates, l’empresa que fa el manteniment i neteja de la zona, Ferrovial, havia estat fent el tractament de les “males” herbes amb herbicides.

Publicitat

Aquí podeu veure el cartell de senyalització que l’esmentada empresa havia posat en certs llocs de la urbanització:

Com podreu comprovar en el cartell, aquest herbicida està compost, d’entre altres productes, de Glifosat. Aquest producte ha estat en molts debats últimament, ja que el Glifosat és un herbicida que l’Organització Mundial de la Salut ha classificat com a «probablement cancerigen per a l’ésser humà».

Tant és així, que des del propi Ajuntament es penjava la medalla el 15 de maig del 2018 en un article publicat en el 772.cat a on s’anunciava que es deixava d’utilitzar aquest producte.

Podeu veure l’article en el següent enllaç:
https://www.772.cat/lajuntament-deixa-dutilitzar-herbicides-per-mantenir-les-voreres-lliures-de-males-herbes/

Eppp… i això no és tot.. Des de la pàgina web de la mateixa Alternativa també ens van vendre la “moto”….
http://www.alternativa-castellbisbal.cat/prova-pilot-per-eliminar-els-herbicides/

Tranquils, hem fet una captura de pàgina per si “coses” de la vida, aquest article desaparegués per art de màgia.

Així que demanem a l’Ajuntament que, si us plau, ens aclareixi quins herbicides s’estan utilitzant actualment en la nostra població. I que ens doni una resposta veritable dels fets que varen passar a Can Costa.