Les càmeres de control d’accés a l’Illa de Vianants començaran a multar el 13 de gener

Les càmeres que vigilen els accesos a l’Illa de Vianants començaran a sancionar als vehicles que hi circulin sense autorització a partir del 13 de gener, segons han confirmat fonts de l’Ajuntament de Castellbisbal després que el butlletí municipal anunciés la posada en marxa de les càmeres.

Publicitat

La decisió culmina la pacificació del trànsit a l’Illa de Vianants impulsada per l’Ajuntament i que des del 15 de juny de 2018 no permet l’entrada de vehicles particulars sense autorització al centre del nucli urbà en favor dels vianants.

Les càmeres, que ja es van instal·lar en aquell moment, s’han mantingut desactivades fins ara, pel que encara no s’ha imposat cap sanció per circular per l’Illa de Vianants sense autorització. En un primer moment, la seva compra e instal·lació i posteriorment un problema informàtic en va retrassar la seva entrada en funicionament uns mesos, una prórroga que l’Ajuntament ha allargat més d’un any en que no s’han imposat multes.

Publicitat

Segons l’Ordenança de Circulació Viària, la sanció prevista per circular sense autorització per una Illa de Vianants és de 57,14 euros (40 euros si es paga amb el descompte del 30% que s’aplica “abans que es dicti resolució de l’expedient sancionador”).

A partir del 13 de gener, es sancionarà qualsevol vehicle que hi circuli sense autorització. Els veïns amb aparcament o domicili en aquella zona estan autoritzats a circular-hi, així com els vehicles d’emergències o els de càrrega i descàrrega (en aquest cas només de dilluns a divendres de 7:00 a 14:00). Els vehicles que hi hagin d’accedir per atendre gent gran i persones amb malalties o mobilitat reduida hauran de demanar autorització o tramitar-le un màxim de 48 hores després de l’accés.

Author: Vicenç Moliné