L’equip de govern repeteix la fórmula d’un pressupost “ampliable” amb el romanent

L’equip de govern format per Alternativa per Castellbisbal i Junts per Catalunya va poder aprovar al darrer ple municipal el pressupost per a l’any 2022. Els comptes són molt similars als de l’any passat, amb unes partides de mínims que s’han anat ampliant en funció de les necessitats i la resposta que el consistori ha donat a la crisi provocada per la pandèmia.

Publicitat

El pressupost aprovat suma 22.557.006 euros, un 3,5% més que l’any passat, dels quals la immensa majoria segueix destinant-se a sous dels treballadors del consistori, sumant prop de 9 milions d’euros, i al manteniment dels serveis municipals, amb un cost de prop de 4,5 milions d’euros.

Com l’any passat, l’equip de govern preveu anar ampliant el pressupost amb diverses modificacions al llarg de l’any, per ajustar les despeses i augmentar les partides que ho requereixin en funció de l’evolució de l’economía.

Publicitat

“La disponibilitat d’un romanent de tresoreria prou important, així com la flexibilitat en l’aplicació d’algunes de les regles fiscals imposades des del Govern central, ens permetran injectar nous recursos econòmics al llarg del proper exercici per aquelles despeses de caràcter general que precisin d’aquests”, ha apuntat l’alcalde Joan Playà en un comunicat.

En aquest sentit, Playà apunta que hi ha “signes de recuperació econòmica en alguns sectors però també indicadors inequívocs que hi ha situacions que s’estan agreujant”, pel que compten amb el romanent que quedarà sense gastar de l’actual pressupost per complementar aquelles partides que calgui ampliar.

L’oposició va catalogar els pressupostos de continuistes centrant les seves crítiques en partides que van considerar “irreals” com la de subministrament de gas i llum per als equipaments municipals, que s’ha reduit un 20% en plena pujada de preus de l’energia.

Des del PSC, el principal partit de l’oposició, es va lamentar que el pressupost no sigui “real” ni “equilibrat”, motiu pel que han desistit de fer-hi aportacions. La seva portaveu, Dolors Conde, es va mostrar molt crítica amb l’estratègia de l’equip de govern d’ampliar amb el romanent les partides que sigui necessari ampliar. “Amb els nostres estalvis haurem de cobrir partides que haurien d’estar contemplades, com és la de subministraments”, va resumir, considerant que els comptes busquen “cobrir l’expedient”.

En la votació, tant el PSC com Esquerra i Ciudadanos es van abstenir “per responsabilitat, permetent l’aprovació dels comptes, gest que va rebre l’agraïment per part de l’alcalde.

La CUP va ser l’únic partit que va votar en contra al·legant la manca de previsió dels comptes i el fet que obligui al ple a aprovar contínues modificacions. Els anticapitalistes també van criticar que no es contemplin partides per complir mocions aprovades per aquest ple relacionades amb temes com l’Habitatge, posició en la que van coincidir altres formacions com Ciudadanos o ERC.