L’equip de govern preveu mantenir els impostos municipals congelats un any més

L’equip de govern municipal ha anunciat la seva intenció de negociar amb l’oposició una nova congel·lació dels impostos i les taxes municipals. De prosperar, seria el seté any consecutiu en el que no s’incrementen els impostos.

Publicitat

En una nota de premsa, l’equip de govern ha anunciat que la mesura implicaria mantenir congelats tant els impostos “que afecten les famílies com els que paguen el teixit econòmic i empresarial local”.

“La mesura es proposa en un context de dificultats econòmiques que pateixen moltes famílies i empreses per la situació d’excepcionalitat derivada de la pandèmia i dels efectes econòmics que està comportant”, expliquen des del consistori, avançant que les ordenances fiscals que recolliran els impostos per al 2022 s’hauran de votar al ple municipal del mes d’octubre.

Publicitat

“L’actual situació econòmica aconsella aquesta congelació malgrat que tingui un impacte en els ingressos municipals i tot i que les despeses fixes s’han anat incrementant de forma continuada durant els darrers anys”, ha explicat l’alcalde, Joan Playà, afegint que “una gestió eficient és aquella que ens ha permès fer més coses amb els mateixos ingressos que tenim des del 2015”.

Des de l’oposició, el PSC lamenta que enlloc d’una proposta concreta, l’equip de govern només els hagi fet arribar un correu electrònic avançant-los les intencions de congelar els impostos. Tot i que no es mostren contraris a la proposta, consideren que l’equip de govern els hauria d’haver convocat a una reunió per explicar-los la proposta abans de fer-la pública amb una nota de premsa.