L’associació de propietaris de Can Campanyà recull signatures contra l’abocador de Can Balasch

lloc on és previst fer l'abocadorL’associació que agrupa els propietaris de l’urbanització Can Campanyà està recollint signatures contra el futur abocador de Can Balasch, que es construirà al terme municipal de Rubí però a uns 900 metres de l’urbanització

Publicitat

Segons ha explicat el president de l’associació, Miquel Àngel Sánchez, la recollida de firmes va començar fa una setmana, després que ho decidís la junta de l’entitat el passat 9 de febrer.

La recollida de signatures, però, es fa de forma conjunta amb la plataforma ciutadana que s’ha mobilitzat a Rubí contra aquest abocador. Per aquest motiu, el primer termini que s’han marcat és aquest mateix divendres, el moment en que els advocats que porten l’oposició legal a l’abocador presentaran el primer plec de firmes per protestar contra l’abocador.

Publicitat

Tot i això, des de l’Associació de propietaris de Can Campanyà asseguren que ja tenen unes 350 signatures i que tot i que presentaran tantes com sigui possible aquest divendres, seguiran recollint firmes com a mínim fins el 7 de març.

Miquel Àngel Sánchez explica que, tot i que no els agrada, van acceptar amb resignació el primer projecte d’abocador, que en principi només havia d’acollir residus industrials inerts. Tot i això, al desembre la Generalitat va ampliar la concessió per poder abocar-hi residus urbans, fet que va provocar el rebuig dels veïns de Can Campanyà.

L’associació s’ha reunit amb l’Ajuntament i ha demanat tenir representació a la comissió que s’ocuparà del seguiment de l’abocador.

Pel que fa a la recollida de signatures, aquesta es durà a terme les tardes d’avui i el dijous de 18:00 a 19:30 a la seu de l’associació de veïns de Can Campanyà. Alhora, també es podrà signar la petició durant tot el dia a diversos comerços del poble. Aquests són el BonÀrea, el Rebost de la Natura, el Gimnàs Castellbisbal, l’Òptica Novavisión, les botigueta Mil Coses, Fet per tu i la ferreteria Esquerda.

Publicat el 19 de febrer de 2013 a les 17:00 per Vicenç Moliné.