L’assistència a la Caminada del Patrimoni duplica la previsió de l’Ajuntament

Screen Shot 2015-11-12 at 1.32.27 PMLa Caminada del Patrimoni celebrada aquest cap de setmana va superar amb escreix les previsions de l’Ajuntament, que tot i no oferir un nombre exacte de participants, assegura que va duplicar les places previstes.

Publicitat

L’activitat, creada l’any 2013 pel departament de Cultura, es va centrar enguany amb l’origen i el significat del sobrenom potarroig, amb el que tradicionalment es coneixia als castellbisbalencs als poble veïns.

Els participants van fer un recorregut fins a la bòbila de Can Galí, “unes instal·lacions que actualment estan abandonades però que a partir de les quals es va poder explicar la utilitat de la terra vermella i de les argiles de Castellbisbal en la fabricació de material de construcció, expecialment, de totxos i maons”, expliquen des del consistori. Antics treballadors de la bòbila també van participar en les explicacions a través de la seva experiència personal.

Publicitat

L’edició d’enguany, organitzada pel Museu de la Pagesia, va incloure també untaller per entendre com es fèien, tadicionalment, les rajoles i els maons. Moltes famílies, de fet, es van endur una de les rajoles fetes a mà cap a casa.

Publicat el 12 de novembre de 2015 a les 15:00 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné