L’ANC, optimistes després de la recollida de signatures del cap de setmana

Fotografia de Marina Nicolau
Fotografia de Marina Nicolau

L’Assamblea Nacional de Catalunya a Castellbisbal s’ha mostrat optimista després de la recollida de signatures celebrada el cap de setmana del 11 i 12 de gener.

Publicitat

L’acte, organitzat per totes les delegacions territorials de l’ANC de forma coordinada a tota Catalunya, buscava recollir signatures de suport a la independència de Catalunya.

Segons les dades publicades per l’ANC, el nombre de signatures recollides a tota Catalunya sumen 235.000 i al Vallés Occidental, 29.000. Tot i que l’ANC prefereix no donar les dades poble per poble, Salvador Nicolau, president de l’ANC de Castellbisbal ha reconegut que no es va assolir el nombre de vots recollits el 13 de desembre de 2009, quan es va arribar als 1.500 vots.

Publicitat

Segons Salvador Nicolau, aquest resultat es deu a la manca de difusió que es va fer de l’acte, per problemes de coordinació amb la resta d’organismes de l’ANC.

A més, reconeix que sense aquesta difusió, la decisió de seguir al peu de la lletra les consignes de l’ANC central de situar els punts de recollida de signatures en els col·legis electorals –Els Costals i Can Santeugini, ja que al Casal es celebrava l’assamblea de l’entitat– imitant la celebració d’una consulta no va ajudar com ho hauria fet ubicar-se en un lloc més cèntric.

Tot i això, des de l’entitat independentista s’han mostrat optimistes per l’acollida de la iniciativa i tornaran a organitzar una recollida massiva de signatures el 22 i 23 de març. Mentrestant, cada dimecres de 7 a 8 del vespre també es podra signar al local de l’ANC al carrer Pi i Margall 4, reobert després d’una pausa per Nadal.

Publicat el 23 de gener de 2014 a les 19:00 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné