L’ampliació del CAP Joan Planas

Els i les socialistes defensem un sistema de sanitat pública i universal; que sigui accessible a totes les persones i que proporcioni una cobertura completa. La privatització o retallada en el servei erosiona el benestar de les persones i ataca als fonaments de l’Estat Social que la nostra Constitució reconeix.

Publicitat

El Grup Socialista de Castellbisbal portem anys denunciant i advertint de les mancances que pateix el nostre poble en aquest àmbit. La situació es va tornar especialment preocupant amb  la supressió del servei d’urgències 24 hores aprovada al 2011 pel Govern de Convergència i Unió (actualment, PDCat). Davant d’aquest atac als seus drets, els veïns i veïnes de Castellbisbal es van organitzar per defensar la seva sanitat pública, i des de llavors, la Plataforma No al tancament del servei d’urgències del CAP de Castellbisbal ha realitzat una tasca incansable per visibilitzar el problema i recordar-nos a tots que hi han serveis que els castellbisbalencs i castellbisbalenques encara han de recuperar. Recollint les demandes dels veïns i veïnes del municipi, i en estricte consonància amb els nostres valors, el PSC va presentar al Parlament de Catalunya una Proposta de Resolució per demanar al Govern de la Generalitat recuperar el servei d’úrgencies a Castellbisbal; proposta que va esser aprovada amb el vot a favor de tots els grups, excepte els d’ERC i PDCat. A dia d’avui el Govern de la Generalitat de Catalunya encara no ha complert el mandat del Parlament, i els veïns i veïnes de Castellbisbal encara no hem recuperat el servei d’urgències de 24 hores. Un servei que els socialistes continuarem reclamant.

Des del grup municipal socialista, no només hem reivindicat la recuperació del servei d’urgències, sinó també la necessitat d’ampliar el CAP per poder oferir a la ciutadania de Castellbisbal un ventall de serveis mèdics més ampli, amb un número més elevat d’especialitats. L’ampliació del servei permetria evitar que els veïns i veïnes s’haguessin de desplaçar a altres centres de salut per poder ser atesos. En aquest sentit, en el seu moment, els socialistes vam denunciar que la construcció del CAP estava pensada per una població de 6000 persones, mentre que la població actual es superior al doble d’aquesta xifra. Durant el nostre últim mandat, vam aconseguir que Castellbisbal fos declarada àrea bàsica de Salut, un primer pas cap a l’ampliació del CAP.

Publicitat

Celebrem que, ara, el Govern de la Generalitat consideri d’especial interès l’ampliació d’un servei, que sempre ha estat necessari per garantir la salut pública dels castellbisbalencs i castellbisbalenques. Els i les socialistes continuarem exigint que el Govern compleixi els seus compromisos i proporcioni als veïns i veïnes de Castellbisbal, els serveis sanitaris necessaris per garantir el seu benestar.

Author: Vicenç Moliné