L’AMPA de Les Vinyes denuncia la discriminació que suposa tancar l’escola

Imatge de la plataforma Fem créixer Les Vinyes
Imatge de la plataforma Fem créixer Les Vinyes

La plataforma contra el tancament de Les Vinyes, batejada Fem créixer Les Vinyes, ja s’ha posat en moviment per aturar el tancament de les línies d’Infantil i Primària del centre, que segons els plans de la Generalitat s’hauria de convertir en un institut exclusivament per a educació Secundària.

Publicitat

Una de les primeres passes ha estat la publicació d’un manifest en que es denuncia la discriminació que el tancament de l’escola suposa per a totes les famílies que hi tenen infants escolaritzats i fills menors de 3 anys o perspectives de tenir-ne.

Segons el text, aquesta decisió del departament d’Ensenyament comporta “l’existència d’un greuge comparatiu entre les famílies del municipi, ja que es trobaran en clara desigualtat respecte les altres famílies alhora d’accedir a les matrícules de P3 pel curs 2014-2015, ja que perdran els punts de germans grans matriculats al centre”.

Publicitat

Altres problemàtiques que comportaria aquest tancament, segons les families dels alumnes del centre, seria la dificultat per conciliar la vida familiar i laboral degut a la necessitat d’acompanyar-los a dos centres diferents.

Finalment, el manifest considera que el tancament de l’escola, trencant el projecte d’institut escola amb formació continuada dels 3 als 16 anys, suposa vulnerar el dret de les families a “escollir un model organitzatiu i un projecte educatiu diferent als existents en el municipi”. En aquest sentit, es cita la Declaració Universal dels Drets Humans, la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea i l’article 21.1 de l’Estatut de Catalunya.

Després de plantejar aquests motius, el manifesta acaba reclamant que no es suprimeixi la oferta de P3 per als propers cursos i es mantingui l’aposta pel model educatiu d’Institut-Escola amb que va néixer el centre.

Publicat el 23 de novembre a les 10:39 per Vicenç Moliné