L’AMPA de Les Vinyes demanarà una reunió per evitar la fi de l’institut-escola

La reunió de pares i mares de Les Vinyes després que es fes pública la intenció de tancar les línies d'infantil i primària del centre
La reunió de pares i mares de Les Vinyes després que es fes pública la intenció de tancar les línies d’infantil i primària del centre

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de l’Institut-Escola Les Vinyes demanarà una reunió amb el Director General de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Lluis Baulenas, per mirar de fer-lo rectificar en la seva decisió de tancar de forma progressiva les línies d’educació infantil i primària del centre fins a convertir-lo en un institut exclusivament de secundària.

Publicitat

Aquesta va ser la principal conclusió de la reunió celebrada ahir a la tarda amb tots els pares i mares del centre amb l’objectiu d’informar de la decisió del representant de la Generalitat i buscar idees i propostes per mirar de fer-lo rectificar.

La reunió, presidida per la directora del centre, Rosa Sardà, l’Alcaldesa i regidora d’Ensenyament, Dolors Conde, representants de l’AMPA i la tècnica d’Educació de l’Ajuntament, va servir per que els pares i mares assistents, prop de 200, expresessin la seva frustració per la supressió del projecte d’Institut-Escola, un projecte innovador i que havia il·lusionat a moltes famílies.

Publicitat

Un dels principals dubtes expressats pels assistents va ser el motiu pel que s’havia triat Les Vinyes, tenint en compte el caràcter innovador del projecte i l’elevada demanda que havia tingut en les inscripcions de cursos anteriors. En aquest sentit, el vicepresident de l’AMPA, Joan Comellas, va manifestar que al seu parer hi havia un criteri polític al darrere de la decisió ja que Baulenas va reconèixer en el darrer Consell Escolar Municipal que l’actual govern de la Generalitat no creu en els Institut-Escola.

Una altre de les qüestions centrals va ser la problemàtica que generarà per als pares i mares amb alumnes al centre haver de portar els fills més petits a altres centres una vegada es tanquin els cursos inferiors a Les Vinyes. Segons l’AMPA hi ha 34 famílies amb germans d’entre 0 i 3 anys als que correspondria entrar a Les Vinyes i que hauran de portar els fills petits a altres centres mentre els grans acaben la seva escolarització a Les Vinyes.

Per la seva banda, Dolors Conde va manifestar el seu suport a qualsevol iniciativa que l’AMPA de Les Vinyes decideixi tirar endavant. Com a representant de l’Ajuntament, va repassar les accions polítiques realitzades per mirar de mantenir obertes totes les línies de l’institut-escola i el suport que des del primer moment el consistori ha prestat a Les Vinyes. Després d’assegurar que des d’Ensenyament no havien obert la porta a fer cap altra proposta després de rebutjar la Zona Única amb un mínim d’una línia per centre, Conde va encoratjar als pares i mares a no quedar-se de braços creuats. “Teniu un bon motiu per lluitar per aquest projecte”, va assegurar alhora que va recordar que els pares i mares són els que tenen més poder de pressió sobre la Generalitat.

La reunió es va tancar amb una crida a tots els pares i mares a oferir arguments, idees i col·laboració a l’AMPA per poder articular una resposta el més efectiva i ràpida possible al mateix temps que es prepara la reunió que es demanarà amb Baulenas.

Publicat el 14 de novembre de 2013 a les 7:00 per Vicenç Moliné