L’AMB utilitzarà el valor cadastral dels immobles de 2005 per calcular el Tribut Metropolità

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) canviarà la base a partir de la que calculen el Tribut Metropolità que des d’enguany cobra als 18 municipis que s’han incorporat a la Zona 1 del transport públic metropolità. Els canvis, que s’han fet en l’ordenança del tribut per a l’any vinent , impliquen que es farà servir el valor cadastral dels inmobles l’any 2005 per calcular l’import a pagar, segons va avançar el diari Viu Molins de Rei.

Publicitat

El canvi és una de les peticions fetes per la majoria dels municipis que s’han incorporat a la Zona 1, inclós Castellbisbal, per demanar un tracte equitatiu i igual per a tots ells, després que Sant Cugat anunciés que havia arribat a un acord per aplicar aquest canvi amb la intenció d’abaratir el Tribut Metropolità per als seus veïns.

Si aquest canvi suposarà un abaratiment del tribut per a la resta de municipis no esta clar, doncs com expliquen des de l’Ajuntament de Castellbisbal la fórmula per calcular l’import del tribut no és tant senzilla com calcular el coeficient per la base, sense comptar les bonificacions.

Publicitat

Des del consistori insisteixen en ser prudents i expliquen que una de les seves peticions a l’AMB va ser “fer servir una única fórmula de càlcul i que aquesta sigui igual per a tots els municipis, de manera que no generi la controvèrsia que ha generat entre Sant Cugat i els altres 17 municipis”.

En aquesta línia apunten que la revisió del padró del cadastre permetrà veure quin impacte tenen en el tribut totes les variacions produïdes en el padró des de l’any 2005 fins ara, resultats que s’enviaran a l’AMB. Aquest informe no és una revisió cadastral, que a Castellbisbal es va fer per darrera vegada l’any 2004 i es va començar a aplicar el 2005 de forma progressiva durant 10 anys, pel que els valors dels immobles aquell any eren molt similars als d’abans de la revisió.