L’AMB reurbanitzarà els carrers Rabella, Sol, Sant Antoni, Sant Joan i Pi i Margall

Tram del carrer Sant Joan que s’arranjarà

L’Àrea Metropolitana de Barcelona està preparant el projecte de reurbanització dels carrers Rabella, Sol, Sant Antoni, i part del Sant Joan, concretament el tram entre la Plaça de l’Església i Els Costals, així com el tram restant del carrer Pi i Margall fins a plaça Catalunya, segons ha pogut saber 772.cat

Publicitat

El projecte inclou reformar aquests carrers en línea amb la majoria de carrers de l’Illa de Vianants, eliminant les voreres i creant una plataforma única amb paviment de llambordes, com ja té part del carrer Major, Pi i Margall, es carrers Nou, Padró, Sant Gragori i Sant Marc, entre d’altres, així com la Plaça del Joc i els carrers que hi dónen accés.

Des de l’AMB han explicat que la proposta de l’Ajuntament per realitzar les obres en aquests carrers ha estat acceptada en la seva totalitat i ja s’esta redactant el projecte. Com en les anteriors ocasions, ho està fent un equip intern de l’AMB i es preveu que s’entregui a finals d’any.

Publicitat

Amb aquest calendari i tenint en compte que el periode de licitació de les obres de l’AMB té un termini de 10 mesos, les obres no començaran fins a finals de l’any 2022. Com en anteriors ocasions, l’AMB s’ocuparà de tota la gestió tècnica i l’execució de les obres. També assumirà 835.000 euros del seu cost, el que correspon a Castellbisbal en l’acord d’inversions locals pel període 2019-2023, mentre que el consistori n’assumirà la resta fins arribar als 2,3 milions que costaran el total de les actuacions, segons els càlculs de l’Ajuntament. Com en les anteriors fases, l’objectiu és fer més accessibles per als vianants els carrers cèntrics del nucli urbà eliminant voreres massa estretes.

Amb aquestes obres es completarà el rearranjament de tots els carrers de l’Illa de Vianants restringits al trànsit de vehicles, amb l’única excepció del carrer Sant Mateu. S’incorporaran així mateix alguns dels carrers incloses en la Fase 2 del projecte de l’Illa de Vianants, que en la seva presentació l’any 2017 preveia ampliarla fins a plaça Catalunya per poble avall i fins al camp de futbol per poble amunt.

El tram que queda sense arranjar del carrer Pi i Margall


  Share: