L’AMB retornarà diners corresponents a més de 3000 rebuts del Tribut Metropolità a Castellbisbal després d’aplicar increments de fins al 14 %

L’Area Metropolitana de Barcelona haurà de tornar diners a més de 3.000 llars després d’aplicar increments de fins al 14% en el rebut del Tribut Metropolità a Castellbisbal, segons ha fet públic l’ajuntament.

Publicitat

Els rebuts, que es van cobrar les darreres setmanes, no podien implicar increments de més del 5%, segons el compromís per enguany del Consell Metropolità. Els increments aplicats, però, arriben al 14% en alguns casos.

Segons han informat des del consistori, la gerència de l’AMB va confirmar via telefònica l’error a l’alcalde, Joan Playà, així com que la incidència només afecta al municipi de Castellbisbal i concretament als rebuts delacionats amb sòl residencial, és a dir, habitatges i similars.

Publicitat

L’AMB s’ha compromès a retornar d’ofici els imports cobrats de manera indeguda contactant així a totes les persones afectades per informar-les de la manera com es farà la devolució.

En el ple municipal celebrat ahir, Playà va explicar l’incident que va qualificar d’“intolerable” a la resta de formacions polítiques i va anunciar que demanarà una entrevista amb el vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón, “per mostrar-li la indignació del consistori amb la gestió que l’AMB està fent amb el tribut metropolità. A més li exigirà que obri expedient informatiu per esbrinar com s’ha pogut produir aquest nou error i perquè es depurin responsabilitats”.