L’AMB obre una línea d’ajudes per recuperar el 40% del Tribut Metropolità de 2020

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert un canal virtual per concedir ajudes de fins al 40% de l’import del Tribut Metropolità pagat l’any passat. La petició d’aquestes ajudes, disponibles per a tots els municipis de l’AMB, estarà oberta fins al 12 de juliol.

Publicitat

En la majoria de municipis, les ajudes corresponents al tribut pagat per un habitatge residencial s’atorgaran en funció del nivell d’ingressos del nucli familiar i podran ser, com a màxim del 40% del cost del tribut, sense superar en cap cas els 100 euros. Pel que fa als immobles no residencials, podran demanar els ajuts les empreses i els establiments comercials de fins a 150 metres quadrats de superfície que el 2020 hagin tingut un descens de facturació d’un mínim del 50 % amb relació al 2019.

Castellbisbal, però, es podrà acollir a les clausules de les situacions especials contemplades pels ajuts degut a l’any en el que es va realitzar la revisió cadastral, pel que segons ha informat l’ajuntament, tots els propietaris d’immobles residencials i petits comerços podran acollir-si i recuperar el 40% del Tribut Metropolità.

Publicitat

La línea d’ajudes, aprovada excepcionalment per compensar “els greus efectes en l’economia derivats de la
pandèmia de la covid-19″, compta amb un pressupost d’un milió d’euros i està especialment adreçada a “les famílies més vulnerables” i els comerços que han patit més l’impacte de la crisi, segons ha comunicat l’ens metropolità en una nota de premsa.

Les ajudes s’hauran de demanar de forma telemàtica, per al que l’AMB ha habilitat una pàgina web on es poden tramitar. També s’ha obert una línea telefònica (93 506 94 89) per a consultes, al mateix temps que l’Ajuntament ofereix un servei d’assistència per a realitzar tramits online com aquest demanant cita a través del telèfon 677 492 209.