L’AMB instal·la una fotolinera a l’aparcament de l’Illa Esportiva

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està acabant d’instal·lar una fotolinera a l’aparcament de l’Illa Esportiva de Castellbisbal. La nova instal·lació, projectada i finançada per AMB, permetrà carregar cotxes elèctrics mitjançant energia solar.

Publicitat

L’ús de la fotolinera de moment serà gratuït i obert, sense possibilitat de reservar aparcament ni gestionar-ho a través de cap aplicació. El punt de recàrrega disposarà de dos carregadors amb una potencia total de 22 kW i dos mes de menor potencia, amb una capacitat de càrrega de 7,4 kW cada un.

La instal·lació de la fotolinera, que está en procés de legalització i entrarà en funcionament les properes setmanes, ha tingut un cost de 45.000 euros, que s’ha pagat a parts iguals per l’AMB i diners provinents dels fons europeus.

Publicitat

La instal·lació d’aquesta mena d’ifraestructures s’enmarca en el full de ruta, de l’AMB i el Pla Clima i Energia 2030, per fomentar l’ús d’energies renovables al territori metropolità. Així mateix, aposta per la transició energètica dels municipis metropolitans i els facilita el consum d’energia verda, local, 100% neta i renovable.

Segons ha informat l’AMB, l’impuls de l’autoconsum solar es traduirà en una inversió de més de 26 milions d’euros, que es financen a partir de fons europeus FEDER, del Pla de sostenibilitat ambiental (PSA) i dels plans d’inversió de les instal·lacions del cicle de l’aigua i de tractament de residus. Això inclou 146 cobertes solars d’edificis i equipament municipals, 44 fotolineres, 20 instal·lacions metropolitanes i 5 pèrgoles, que sumaran més de 22 MWp, equivalent al consum anual de 9.000 llars.  Share: