L’AMB inclou Castellbisbal en la llista d’àrees de mercat d’habitatge tens

L’Area Metropolitana ha aprovat aquest matí declarar Castellbisbal àrea de mercat d’habitatge tens, pel que s’hi aplicarà la llei del Parlament de Catalunya aprovada l’any passat que permet establir mesures per contenir els preus dels lloguers, com són l’establiment d’un índex de referència o límits per controlar els increments.

Publicitat

La declaració l’ha aprovat el Consell Metropolità i s’ha produit juntament amb les dels municipis de Begues, El Papiol i Torrelles de Llobregat. En paral·lel, també s’ha aprovat renovar la declaració d’una vintena de municipis de l’àrea metropolitana que, per la situació del seu mercat de l’habitatge, es van declarar àrees de mercat d’habitatge tens de forma automàtica després de l’aprovació de la llei, declaració que en aquests casos, caducava en breu.

La declaració, reclamada pel Ple de l’Ajuntament al mes de febrer, prebeu que tot el municipi es consideri una àrea de mercat d’habitatge tens durant cinc anys, temps en el que els nous contractes de lloguer no podran establir un preu de lloguer per sobre de l’índex de referència i els que es trobin per sota d’aquest índex, no podran augmentar-se quan es renovin.

Publicitat

Castellbisbal ha estat un dels primers municipis en veure aprovada la seva sol·licitud per considerar-se àrea de mercat d’habitatge tens, tot i que des de l’AMB han assegurat que durant les properes setmanes s’aprovaran les de la resta de municipis metropolitans que ho han reclamat. Tot i això, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya encara no té disponible per al públic l’índex de referència dels preus del lloguer per a Castellbisbal.