L’AMB i l’Ajuntament intenten millorar la recollida de brossa orgànica a bars i restaurants

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Castellbisbal han iniciat una campanya conjunta per mirar de millorar la separació de deixalles a bars i restaurants de Castellbisbal. Concretament, l’objectiu és millorar la tria de brossa orgànica, que segons les dades de l’AMB no arriba al 50% en els establiments d’hosteleria castellbisbalencs.

Publicitat

Concretament, els tècnics municipals visitaran 43 bars i restaurants així com l’hotel de l’estació de servei de l’autopista per “valorar com fan la recollida selectiva i donar-los consells per millorar-la”.

“La campanya té un caire informatiu i d’acompanyament i es basa en les visites que diversos educadors mediambientals realitzaran als establiments per valorar com fan la recollida selectiva i donar-los consells per millorar-la”, apunten des del consistori. Tot i que no es preveuen sancions, des del consistori sí que tenen previst repetir les visites en aquells establiments “que tinguin més dificultats”.

Publicitat

En una nota de premsa, l’Ajuntament recorda que “totes les activitats econòmiques i comerços estan legalment obligats a fer una correcta separació dels residus que generen” però reconeix que “s’ha detectat que hi ha casos en què no es fa una separació correcta”. L’objectiu és millorar el percentatge de triatge començant per la brossa orgànica, la fracció que les dades de l’AMB mostren que Castellbisbal separa menys.