L’AMB ha rebut menys de 500 sol·licituds d’ajudes per als rebuts del Tribut Metropolità emesos a Castellbisbal

El passat 12 de juliol va finalitzar el termini per demanar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) les ajudes corresponents als rebuts del Tribut Metropolità de l’any passat. Segons les dades facilitades per la institució, han rebut sol·licituds correponents a 485 rebuts, el que suposa només un 7,6% dels 6.309 rebuts emesos.

Publicitat

La xifra és sorprenentment baixa tenint en compte que els veïns de Castellbisbal es podien acollir a les clausules de les situacions especials contemplades pels ajuts degut a l’any en el que es va realitzar la revisió cadastral. És a dir, tots els propietaris d’immobles residencials i petits comerços podien acollir-se a les ajudes i recuperar el 40% del Tribut Metropolità.

La línea d’ajudes, aprovada excepcionalment per compensar “els greus efectes en l’economia derivats de la
pandèmia de la covid-19″, comptava amb un pressupost d’un milió d’euros.

Publicitat

El procés de sol·licitud d’ajudes s’ha produit en paral·lel al procés de retorn de l’import cobrat de més per part de l’AMB en més de 3.000 rebuts cobrats el 2019, als que es va aplicar un increment superior al 5% pactat al Consell Metropolità, arribant en alguns casos al 14%. Des de l’AMB apunten que aquests retorns, als que es va comprometre al gener de 2020, s’estan tramitant i que en alguns casos ja s’han regularitzat en el rebut de l’any passat.

L’AMB va començar a cobrar el Tribut Metropolità a Castellbisbal l’any 2019 arrel de l’entrada del municipi en la Zona 1 del transport públic metropolita juntament amb 17 municipis més de l’àrea metropolitana. El tribut, que com l’IBI es cobra als propietaris d’immobles, permet finançar la rebaixa de tarifes que aquest canvi de zona va suposar per a tots els usuaris del transport públic.