L’AMB crearà un sistema integral de seguretat a tots els municipis metropolitans

Mossos d’Esquadra patrullant per Castellbisbal

El vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antonio Balmón, ha anunciat aquest dilluns, en el cicle RethinkBCN organitzat per Foment del Treball, que l’organisme supramunicipal començarà a treballar en “un nou sistema de seguretat metropolità” per coordinar millor les diferents policies locals i exercir com a interlocutor únic amb els Mossos d’Esquadra. Balmón ha puntualitzat que es descarta crear una policia metropolitana i que la iniciativa es preveu que estigui en marxa abans d’acabar el mandat.

Publicitat

A falta de concretar els detalls, alguns dels àmbits d’actuació on l’AMB vol incidir inclouen la instal·lació de càmeres de vigilància, millora de l’enllumenat públic i serveis de vigilància nocturna, entre d’altres.

Com punt de partida, ha citat l’aplicació mòbil M7, que permet a la ciutadania contactar de manera ràpida amb la seva administració local, i que ja ho comparteix 12 municipis metropolitans. L’AMB ha assenyalat, que iniciarà un diàleg amb la Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments, per impulsar la coordinació i cooperació de les diferents policies locals.

Publicitat

Balmón ha emmarcat l’anunci en les polítiques metropolitanes contra la desigualtat i la convivència en l’espai públic. El vicepresident ha citat l’article 14 de la Llei de l’Àrea Metropolitana, que contempla “l’actuació metropolitana en benefici de la cohesió social i territorial i prevé polítiques en matèria de convivència ciutadana.”

En una nota, l’AMB ha recordat que els municipis que l’integren representen el 52% de la població de Catalunya, el que fa necessari que aquest organisme hagi de donar una resposta conjunta a les demandes i necessitats  de la ciutadana. Antonio Balmón menciona que per fer-ho “cal consens i coordinació”, a més a més, “les decisions han d’anar sempre a favor del territori: ajudar i contribuir, les sigles polítiques s’han de quedar fora de l’organisme”.