L’AMB començarà a cobrar el tribut metropolità a partir de 2019

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) començarà a cobrar a partir de l’any vinent el tribut metropolità als municipis que s’incorporaran a la Zona 1 del transport públic per finançar la incorporació d’aquests 18 municipis, entre ells Castellbisbal, segons es va aprovar en una reunió de l’organisme aquest dimarts.

Publicitat

El tribut metropolità es calcularà a partir del valor cadastral dels immobles, com l’IBI, i serà gestionat directament per l’AMB, segons ha confirmat el consistori. Tot i això, també segons fonts municipals, n’estaran excloses les primeres residències amb un valor cadastral inferior als 45.000 euros. Amb tot, “la major part de l’impost se l’endurà l’empresa”, apunten des de l’Ajuntament.

A més, segons es va negociar amb l’AMB durant la reunió de dimarts, la base de referència per calcular l’import no serà el valor cadastral actual, sinó el de 2006, una mesura que des del consistori consideren “positiva”. L’any passat el tribut municipal va ser del 0,156% del valor cadastral dels immobles i l’any vinent s’apujarà un 2,2%, pel que es situarà al voltant del 0,16%, segons han confirmat des de l’AMB.

Publicitat

Amb aquest tribut, l’AMB espera ingressar un total de 17 milions d’euros adicionals -encara no s’ha calculat quant es recaptarà a Castellbisbal- que hauràn de servir per compensar els 23,1 milions d’euros que es deixaran d’ingressar al convertir les tarifes de transport públic que pagàven els veïns d’aquests municipis a les tarifes de la Zona 1, en alguns casos gairebé un 50% més barates.

Publicat el 19 d’octubre de 2018 a les 10:00 per Vicenç Moliné