L’AMB comença a cobrar l’impost metropolità a Castellbisbal

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha començat a cobrar aquest mes d’octubre l’impost metropolità als veïns de Castellbisbal. Aquest tribut anual és la primera vegada que es cobra als veïns de Castellbisbal arrel de l’entrada del municipi a la Zona 1 de l’AMB el passat 1 de gener.

Publicitat

Segons càlculs de l’AMB, a Castellbisbal es recaptaran 1.146.180,02 euros de 6.446 contribuents. L’impost es calcula a partir del valor cadastral dels immobles -suma del valor del sòl i de la construcció- , igual que l’IBI, i amb uns tipus impositius variables en funció de reduccions i bonificacions. Enguany, al ser el primer del municipi a la Zona 1, s’ha cobrat a la tardor, tot i que fonts de l’AMB apunten que en un futur s’intentarà fer coincidir amb l’IBI, que es cobra a la primavera.

La recaptació d’aquest nou impost servirà per finançar “les actuacions neces­sàries per aconseguir un territori metropolità més ordenat i vertebrat”, segons la nota difosa per l’AMB, que fa especial èmfasi en l’extensió de la tarifa única de zona 1 a tots els municipis metropolitans que va entrar en vigor l’1 de gener i que a la pràctica va reduir substancialment el preu de bitllets com la T-10. Aquest impost, a més, també serveix per finançar el manteniment de d’espais com la serra de Collserola, els rius Besòs i Llobregat, els 30 km de platges metropolitanes i la xarxa de 51 parcs metropolitans, entre els que es troba el parc de l’Ermita de Castellbisbal.

Publicitat

Des del 1992 i fins l’any passat, el tribut metropolità només es cobrava als contribuents dels 18 municipis de la 1a corona metropolitana. Per aquest motiu, com expliquen des de l’AMB, tenien unes prestacions de transport públic superiors i amb tarifes més reduides a les dels municipis de la 2a corona metropolitana, on es trobava Castellbisbal.

 

 

 

 

 

Author: Vicenç Moliné