L’AMB arranjarà els carrers Sant Marc, Orient i la Plaça del Joc

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) reformarà els carrers Sant Marc, Orient i la Plaça del Joc, seguint el model del carrer Major i reformant les places del carrer Orient i la Plaça del Joc per fer-les més accessibles per als veïns.

Publicitat
Restaurant Masia Can Campanyà

La reforma, que tindrà un cost de 700.000 euros i estarà finançada per l’AMB, ja te el projecte aprovat i la previsió és que les obres comencin abans de Nadal, segons han explicat des de la regidoria de Patrimoni Urbà, que apunta que abans es volen reunir amb els veïns dels carrers afectats.

La idea del consistori, que vol seguir ampliant els espais on tot el carrer es troba a un mateix nivell com al carrer Major, és fer que el carrer Orient “torni a ser un lloc agradable on estar” i no només una zona de pas. Així, la plataforma amb jardí que hi ha ara es substituirà per un seguit de terrasses planes amb bancs. La plataforma única que tindrà el carrera partir de l’hivern també millorarà la seguretat del carrer, eliminant les estretes voreres que hi ha ara.

Publicitat
farmacia-m-castelana

La reforma de la Plaça del Joc, que implicarà eliminar els aparcaments a l’aire lliure que hi ha ara, també vol fer que sigui més versàtil per acollir actes com ha estat fent fins ara, millorant l’espai pensant en els vianants.

Les obres afectaran l’únic accès per a cotxes al centre del poble que hi ha ara. En paral·lel, l’Ajuntament esta estudiant una nova forma de regular el trànsit a aquesta zona que buscarà pacificar el trànsit. Des de Patrimoni urbà ho consideren “un deure” però recorden que “regular no vol dir prohibir, per què els comerciants han de poder entrar les seves mercaderies”. “Però quan hi passegis ha de ser un lloc tranquil”, sentencien.

Publicat el 16 de juny de 2017 a les 12:00 per Vicenç Moliné

 

olivera

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top