L’alcalde fa una crida a respectar el confinament per frenar la propagació del coronavirus

Publicitat

“Davant la situació d’emergència provocada per la propagació del Covid-19, totes les administracions i també aquest Ajuntament estem fent una crida a la col·laboració ciutadana perquè segueixi escrupolosament totes les indicacions i recomanacions emeses per les administracions competents i organismes oficials”. Així arrenca un comunicat de l’alcalde de Castellbisbal, Joan Playà, difós ahir a través dels diversos mitjans digitals de l’ajuntament demanant als veïns i veïnes respectar el confinament.

L’alcalde ha decidit fer servir aquest format, molt poc habitual en les comunicacions del consistori, per donar la rellevència que mereix la situació d’emergència sanitaria actual. i recordar que per tal que les mesures adoptades tinguin èxit, “tothom ha de prendre consciència de la gravetat de la situació, actuar amb responsabilitat i ser coneixedor de les repercussions que les accions individuals poden tenir en el conjunt de la societat”.

Publicitat

El comunicat també reconeix la feina d’aquelles persones que segueixen treballant, exposant-se a contagiar-se, per garantir uns serveis bàsics per a tothom, especialment per a aquells col·lectius més vulnerables.

En aquest sentit, Playà també té un reconeixement especial per als que han donat positiu de coronavirus i aquells amb símptomes i aïllats, als que fa arribar “tota la nostra solidaritat i suport”. També es fa esment al treball dels professionals del sector sanitari. “Un cop superada aquesta crisi, s’haurà de reflexionar, i no només això, s’haurà d’actuar i apostar decididament per situar la sanitat en el lloc que li pertoca: una prioritat per tot govern i tota administració”, afegeix.

Sobre les mesures municipals per frenar l’impacte econòmic que tindrà la situació que vivim, apunta que “com Ajuntament, en l’àmbit de les nostres competències, estudiarem la política fiscal municipal: taxes i impostos locals, terminis, procediments, etc. per adaptar-nos a les necessitats de tota la ciutadania, sectors productius, comerços, serveis i empreses locals”.

“Hem de recordar a tothom que el confinament en aquests moments no és una recomanació sinó una obligació i seguir molt atents a totes les recomanacions que es facin des de les administracions competents”, conclou el comunicat.