L’Ajuntament vol recuperar part de la Festa Major adaptant-la a les mesures Covid

L’Ajuntament ja ha començat a preparar amb les entitats la programació per recuperar enguany la Festa Major d’estiu després que la pandèmia de Covid-19 en motivés la cancel·lació l’any passat. Tot i que la intenció del consistori és tornar a tenir 4 dies d’activitats, des del departament de Cultura reconeixen que “la Festa Major no podrà ser com la coneixíem i ens dol no poder celebrar com tocaria el 110è aniversari de l’arribada de l’Aigua i la Llum a Castellbisbal”.

Publicitat

En aquest sentit, aposten per celebrar quatre dies d’activitats en diversos espais delimitats que permetin respectar les mesures de prevenció per evitar contagis com s’ha anat fent fins ara. Aquestes jornades, que podrien implicar solapaments d’actes, concentrarien tota la programació d’actes organitzats per les entitats, mentre que la programació d’espectacles i concerts repetiria un format similar al Cadira’t que l’any passat va substituir la Festa Major, repartint els actes entre els tres altres caps de setmana d’agost, segons van avançar els representants de l’Ajuntament a la darrera reunió amb les entitats.

De fet, la programació dels quatre dies al voltant del 20 d’agost anirà a càrrec de les entitats, a qui el departament de Cultura ha demanat propostes per adaptar les seves tradicionals activitats de Festa Major de forma que es puguin celebrar complint les mesures de prevenció de la Covid. Això implica que hauran de ser mostres estàtiques en escenaris i en espais delimitats amb aforament controlat i distanciament, complint sempre amb la normativa dictada pel PROCICAT. Això exclou cercaviles o activitats en espais oberts com l’Empaitafoc o el Tractor en els seus formats habituals.

Publicitat

A la reunió amb les entitats, l’Ajuntament va posar a la seva disposició sis espais que es poden adaptar per acollir activitats amb aquests criteris; el Parc de l’Ermita, el més gran amb capacitat per a 500 persones, l’auditori d’Els Costals, el pati de Can Margarit, l’espai Adjutori Segarra, el Pati de l’Esbarjo, el pati de l’Escola Montserrat i la piscina descoberta de l’Illa Esportiva.

Diverses entitats ja han presentat propostes per adaptar les seves activitats i celebrar la ballada de Sardanes, les Matinades, les bitlles de la Ronda de Rei, una adaptació del Tractor, una exposició i trobada de Puntaires, un acte de la Colla Gegantera o el concurs de Tastavins d’El Casal, que també va oferir les seves instal·lacions. Altres entitats com les colles de foc també estan valorant propostes.