L’Ajuntament suspendrà la taxa d’ocupació de vía pública per a terrasses i comerciants durant dos anys

Una terrassa a la Plaça de l’Esglèsia

L’Ajuntament de Castellbisbal ha decidit suspendre la taxa d’ocupació de vía pública durant dos anys per a bars, restaurants i comerços, comés el cas de les parades del mercat setmanal. La mesura busca paliar l’impacte de la crisi del coronavirus especialment en el sector de la restauració, un dels més afectats pel confinament de la població.

Publicitat

Les terrasses són precisament el format en el que es començara a permetre recuperar l’activitat normal per a bars i restaurants, sempre respectant certes mesures com la reducció de l’aforament i la intensificació de la neteja.

La mesura va ser avançada per l’alcalde Joan Playà, en el Ple municipal de dilluns i haurà de ser aprovada de forma definitiva amb un acord al proper Ple municipal.

Publicitat

Ja en el mateix ple de dilluns, partits de l’oposició com el PSC van donar la benvinguda a la mesura. “És molt important, farà que molts establiments puguin mantenir la seva terrassa”, va afirmar la seva portaveu, Dolors Conde, que va aprofitar per demanar també “flexibilitat” a l’hora de concedir les terrasses que demanin els establiments.

La mesura també ha estat benvinguda per BiSCA, que la ha qualificat d'”encertada, perquè ajudarà molt a la reconstrucció de part del sector de la restauració”. Tot i això, apunten que “el gruix d’aquestes taxes no creiem que suposi per aquest ajuntament una font d’ingressos excepcional sense la qual no pugui subsistir”, pel que proposen que la suspensió s’extengui “de forma indefinida”. “No hem d’oblidar que les terrasses, indirectament, repercuteixen en la circulació dels consumidors i, per tant, en tot el teixit comercial”, afegeix un portaveu de l’associació.