L’Ajuntament suspén la majoria d’activitats multitudinaries fins a Carnestoltes però estudia com mantenir l’arribada dels Reis Mags

Publicitat

L’Ajuntament es prepara per un Nadal en plena pandèmia de Covid-19 i segons ha fet públic, s’han suspés la majoria d’actes multitudinaris previstos en el calendari fins a Carnestoltes.

“Moltes de les activitats que es faran tindran un format molt diferent del d’anys enrere i que aquells actes que no es puguin celebrar complint les mesures de seguretat es suspendran”, apunta el consistori.

Publicitat

La primera festivitat afectada és la Castanyada. S’han suspés els concerts nocturns així com l’espectacle que es feia per a les escoles i els tallers a la Plaça de l’Església. Només es mantindrà una sessió de cinema de terror i un conte en anglès per al públic infantil.

La cursa-caminada contra la violència de gènere tampoc se celebrarà i el consistori busca fórmules per celebrar activitats de sensibilització i de recaptació de diners per a entitats que ajuden les dones que han estat víctimes de violència masclista, tot i que no hi ha res definitiu.

És el mateix cas que el de la Cavalcada de Reis, juntament amb la rua de Carnestoltes un dels actes més multitudinaris del municipi fóra de la Festa Major. Des del consistori reconeixen que “serà quasi impossible poder fer una cavalcada” i només apunten que s’estan buscant fórmules per que els infants puguin donar la carta als Reis d’Orient. La resta d’activitats del cicle de Nadal com el Parc de Nadal, el Quinto o la Festa de Cap d’Any tampoc es podran celebrar com s’ha fet fins ara.

Per la Festa Major d’hivern es prepara una programació que replicarà el format d’actes que va substituir la Festa Major d’Estiu i també s’esta treballant alternatives a la Rua de Carnaval, que a més, coincidirà amb la celebració de les eleccions al Parlament de Catalunya.