L’Ajuntament suspèn la Festa Major d’estiu pel perill de contagis de Covid-19

L’Ajuntament finalment ha decidit suspendre la Festa Major d’estiu d’enguany per evitar que la celebració sigui un focus de contagis de coronavirus, segons han confirmat des del departament de Cultura. Un cicle de 12 concerts i actuacions els caps de setmana d’agost substituirà la principal data del calendari cultural i festiu potarroig

Publicitat

La decisió, que ahir es va comunicar a les entitats involucrades en l’organització de la festa, arriba després que les darreres setmanes hagin augmentat el nombre de rebrots a diverses poblacions catalanes. “Vist el que està passant les darreres setmanes, hem decidit que calia evitar una celebració que, encara que limitéssim l’aforament als actes, generaría importants fluxos i concentracions de gent al carrer”, ha explicat la regidoria de Cultura, Susana Solé.

Castellbisbal, de moment, no ha experimentat un pic de positius -en tot el que portem de juliol només se n’han confirmat dos de nous- però sí ha augmentat lleugerament el nombre de casos sospitosos. En qualsevol cas i davant la incertesa i la gravetat de la situació, l’Ajuntament ha optat per la “prudència” i s’ha pres la decisió de suspendre la Festa Major.

Publicitat

En aquest sentit, s’ha decidit evitar específicament els actes més identificatius d’aquesta, com l’esmorzar de Festa Major, el concert vermut o qualsevol dels actes propis de les entitats, malgrat que algunes els havien plantejat en formats que permetien controlar l’aforament i mantenir la distància de seguretat. “Ens allunyem del que identifica la Festa Major per que el que volem evitar és precisament l’ambient de Festa Major, amb aglomeracions i trobades de gent al carrer”, apunta Solé.

Així, s’ha optat per reagendar les actuacions i els actes “contractats” que es poden celebrar en recintes a l’aire lliure però amb aforament limitat, on cada divendres, dissabte i diumenge d’agost se celebrarà un únic acte al dia, com un concert d’havaneres, sardanes, jazz o l’espectacle teatral d’en Quim Masferrer, ja contractat. Així fins a un total de 12 actes, començant el 7 d’agost i finalitzant el 30 d’agost.