L’Ajuntament s’estalvia la paperassa dels plens municipals

38e8efd8c918c7f4f6859c22c4f27f48Els disset regidors de Castellbisbal fa prop d’un mes que van començar a recollir les noves tauletes digitals amb les que podran preparar els plens municipals. No són els iPads del Congrés dels Diputats però la intenció és la mateixa, eliminar la paperassa que genera cada ple i estalviar en fotocòpies i mà d’obra.

Publicitat

Segons els càlculs de l’Ajuntament, cada any es fan unes 14.000 fotocòpies (a doble cara) de documents relatius als plens per repartir-los entre el regidors. Això són prop de 40 euros en paper, 138 en tinta i 778 en mà d’obra per fer les fotocòpies i repartir-les. En total, 956 euros anuals, més tot l’impacte pel medi ambient que suposa consumir aquesta quantitat de paper.

Les tablets, però, també tenen un cost, com especifica el tercer tinent d’alcalde, David Vidal. Tot i que les tablets, amb un cost de mercat de 281 euros cada una s’aconseguiran gratis a través del contracte centralitzat de serveis de telecomunicació signat a través del Consell Comarcal del  Vallès Occidental, necessiten contractar una targeta SIM de dades per que les tablets estiguin permanentment connectades a Internet i rebre els documents que s’enviin als regidors.

Publicitat

Aquests contractes, amb els que l’Ajuntament ha hagut de signar una permanència de dos anys, suposaran un cost el primer any de 1.628 euros. El segon any la despesa, segons els càlculs de l’Ajuntament, baixarà a 1.578 euros i el tercer, 990 euros.

Vidal reconeix que fins a partir del tercer any no s’aconseguirà realment estalvi pel consistori ja que finalitzarà la permanència i el cost de la tarifa es reduirà substancialment. Tot i això, senyala que “sí que hi ha un estalvi ecològic, permet treballar i consultar la documentació en qualsevol lloc i és més ergonòmic que treballar amb papers o ordinadors portàtils”.

A més, recorda que aquest nou sistema també vol ser una plataforma de proves per avançar amb els sistemes d’administració electrònica.

Un cop els regidors acabin el seu mandat hauran de tornar les tablets, que han estat programades per poder ser utilitzades només per a les funcions dels regidors, i les targetes de dades a l’Ajuntament.

Publicat el 14 de febrer de 2013 a les 12:50 per Vicenç Moliné.