L’Ajuntament retira l’estelada de la façana

Les quatre banderes que onegen a dia d'avui al balcó d'alcaldia
Les quatre banderes que onegen a dia d’avui al balcó d’alcaldia

L’estelada que onejava al balcó del despatx d’alcaldia ha estat retirada. El motiu ha estat un requeriment de la delegació del govern espanyol, organisme presidit per Maria de los Llanos de Luna, demanant informació al consistori sobre la situació de les banderes oficials a l’Ajuntament.

Publicitat

Fonts del consistori han assenyalat que el requeriment ha estat motivat per una denúncia realitzada directament a la delegació del govern espanyol i han confirmat que s’ha hagut de retirar l’estelada ja que no pot estar al mateix nivell i amb el mateix format que les quatre banderes oficials.

Tot i que la ubicació que tenia fins ara havia estat decidida després de demanar als serveis jurídics de l’Ajuntament assesorament per no vulnerar la llei de banderes, l’equip de govern haurà de buscar ara una nova ubicació a la bandera independentista, que han confimat que es tornarà a penjar.

Publicitat

D’aquesta forma, al pedestal instal·lat a finals de febrer ja només hi onegen les quatre banderes oficials: la municipal, la catalana, l’espanyola i l’europea.

L’estelada, així com la bandera espanyola i l’europea es van col·locar després que ho aprovés el ple municipal, en el primer cas a proposta d’Esquerra Republicana, Solidaritat Catalana per la Independència i Reagrupament, i amb els vots a favor de CIU i Alternativa.

En el cas de l’espanyola i l’europea, la proposta va ser del PP, que va instar a complir amb la llei de banderes i va rebre el suport del PSC i CIU.

Publicat el 30 de maig de 2013 a les 11:00 per Vicenç Moliné