L’Ajuntament retira la pancarta en defensa dels presos independentistes

L’Ajuntament ha retirat la pancarta de suport als presos independentistes que, des de fa més d’un any reprodueix el lema “Democràcia i Llibertat Presos Polítics”, acompanyat de dos llaços grocs.

Publicitat

Segons han informat des de l’Ajuntament, la Junta Electoral Central els va donar dimarts un termini de 48 hores per retirar-la després que “una ciutadana” els comuniqués l’existencia de la pancarta demanant mantenir l’anonimat.

L’Ajuntament també ha informat de la voluntat de retornar la pancarta a la façana de l’Ajuntament un cop pasades les eleccions generals del proper 28 d’Abril, tot i que en menys de dues  setmanes començarà la campanya electoral de les municipals i es repetirà la situació actual.

Publicitat

La pancarta ha estat objecte de polèmica en diversos plens, on el regidor de Ciutadans n’ha demanat la retirada. En un primer moment estava penjada a la barana de la plataforma que dóna entrada a l’Ajuntament, però va ser despenjada en diverses ocasions, fins i tot quan es va penjar just damunt del porxo d’accès a l’Ajuntament. Finalment, el consistori va optar per penjar-la a la part alta de la façana.

Com ha passat ara i coincidint amb les darreres eleccions municipals, la Junta Electoral Central ja en va exigir la retirada.

Author: Vicenç Moliné