L’Ajuntament reposa l’estelada separant-la de la resta de banderes

2013-06-09 13.50.08L’estelada ja torna a onejar al balcó de l’Ajuntament tot i que en un lloc més discret que el que ocupava fins ara, al costat de les quatre banderes oficials. Després que la delegació del govern espanyol a Catalunya demanés un informe a l’Ajuntament sobre la situació de les banderes oficials, la bandera independentista s’ha reubicat a un extrem del balcó d’alcaldia, mig ocultada per les persianes de la façana.

Publicitat

La bandera va ser retirada el passat dimarts 28 de maig ja que la llei de banderes no permet tenir l’estelada al mateix nivell que les quatre banderes oficials; la municipal, la catalana, l’espanyola i l’europea, que segueixen al lloc on van ser ubicades a finals de gener a partir d’un informe dels serveis jurídics de l’Ajuntament.

La nova ubicació de l’estelada hauria de garantir el compliment de la llei de banderes al mateix temps que la moció aprovada pel ple municipal del 3 de desembre de 2013 demanant la col·locació de l’estelada.

Publicitat

Segons van explicar fonts de l’Ajuntament, una denúncia particular va motivar que la delegació del govern espanyol a Catalunya, presidida per Maria de los Llanos de Luna, demanés explicacions a l’Ajuntament sobre la ubicació de les banderes oficials, motivant que  el consistori retirés l’estelada.

Publicat el 9 de juny de 2013 a les 15:30 per Vicenç Moliné

Author: Vicenç Moliné