L’Ajuntament reforça les polítiques assistencials per als més vulnerables durant la crisi del coronavirus

L’Ajuntament de Castellbisbal ha engegat diferents mesures amb l’objectiu d’arribar als col·lectius que més ho necessiten i en especial a la Gent Gran, per tal que cap persona de més de 65 anys quedi desatesa a casa durant aquest confinament.

Publicitat

D’aquesta manera, la Regidoria de Serveis a les Persones ha realitzat fins a 300 trucades a totes aquelles persones que, segons el padró, viuen soles, per garantir que disposen d’un entorn proper, sigui familiar o d’amics i que els estan donant suport durant l’estat d’alarma o que compten amb el Servei d’Atenció Domiciliaria, segons nota de premsa de l’Ajuntament.

Amb aquesta mesura s’han pogut detectar vuit persones que han manifestat estar soles i, per tant, requeriran un seguiment per part dels Serveis Socials que els trucaran cada dos dies.

Publicitat

La campanya s’acompanya amb mesures de conscienciació a les xarxes socials per tal d’informar a la població de la necessitat que informin l’Ajuntament de casos semblants que puguin detectar.

L’estat d’alarma i el confinament, però, incrementen el nombre de persones que també requereixen una assistència especialitzada, sobretot quan es tracta de consultes al voltant de temes laborals i sobre l’estat emocional.

En aquest sentit, l’Ajuntament reforça el Punt d’Orientació Jurídic Municipal que dóna servei en el telèfon 937720055 de 8,30 a 14,30 h de dilluns a divendres des de Can Margarit, per tal de resoldre dubtes relacionats amb la situació actual, com per exemple, els ERTOS, però també dona suport, gràcies a un nou servei engegat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, a totes aquelles persones que estan patint una afectació important en l’estat emocional i/o psicològic en el context del coronavirus.

Es tracta d’un servei format per psicòlegs i professionals d’atenció al públic i al suport en gestió al dol que atenen des del telèfon gratuït 900293534 cada dia de la setmana des de les 9.00 a les 21.00 h.

Author: Vicenç Moliné