L’Ajuntament prepara una Festa Major que respecti la distància entre persones

Enguany serà impossible veure imatges com la festa Holi de lany passat

La Festa Major d’enguany serà atípica, marcada pels efectes de la pandèmia de Covid-19 que afecta al país i les mesures adoptades per combatre-la. Tot i els avenços en la desescalada, l’Ajuntament dona per fet que els actes s’hauran d’adaptar, com a mínim, a una situació similar a l’actual i alguns difícilment es podran celebrar.

Publicitat

“A ningú se li escapa que en cap cas podrà ser com els anys anteriors”, va avançar la regidora de Cultura, Susana Solé, al darrer Ple municipal de maig, on va explicar les darreres accions del seu departament, que ha estat mantenint reunions amb les diferents entitats i col·lectius joves amb els que habitualment es coordina l’organització de la Festa Major.

La darrera d’aquestes reunions va ser dijous passat, on se’ls va comunicar que es mantindran els quatre dies d’actes, del 20 al 23 d’agost, i que la intenció del consistori és “fer el màxim d’actes possibles, però que caldrà veure què es pot fer i què no”, segons ha explicat la regidora.

Publicitat

Les limitacions, però, són mantenir sempre la distància de seguretat i per això tots els actes hauran de ser en recintes tancats i prou grans com per que es pugui controlar l’aforament i mantenir la distància de seguretat amb cadires per als participants. Això exclou la celebració d’alguns dels actes més emblemàtics de la Festa Major, com l’Empaitafoc, Poble Amunt i Poble Avall, l’Encentada, el Tractor o el Sopar de Festa Major, entre d’altres.

A nivell musical, els concerts també suposen un problema tal i com s’han celebrat sempre però en aquest cas l’alternativa és celebrar-los en un format similar al que es farà aquest vespre l’encesa simbòlica de la foguera de Sant Joan. En aquest sentit, el consistori treballa amb la idea d’ubicar dos escenaris, un amb poca capacitat com els jardins de Can Margarit, on s’ubicarien els concerts més intimistes que fins ara es realitzaven, per exemple, a la Plaça del Joc, i un amb més capacitat, per als concerts joves, per al que s’està valorant el Parc de l’Ermita, amb més aforament imés facilitats per controlar l’accés que el Folch i Torres.

La previsió és tancar el programa en un mes un cop decidit si aquests actes se celebren amb un altre format o s’eliminen del programa. En tot cas, una part molt important de la decisió la tindran els tècnics municipals, que aquesta setmana s’han de reunir per posar en comú què es pot fer i què no en la “nova normalitat” sorgida del desconfinament.