L’Ajuntament prepara una Festa Major de dues setmanes per a l’any vinent

Encetada de Festa Major

L’Ajuntament està començant a preparar una Festa Major d’estiu excepcional per a l’any vinent, coincidint amb el que tot apunta serà el primer estiu de retorn a la normalitat després de la pandèmia. Concretament, segons han confirmat fonts de l’àrea de Cultura, s’està estudiant la possibilitat que la Festa Major duri dues setmanes, del 16 al 29 d’agost.

Publicitat

“Creiem que després dels mesos tant durs que estem vivint, tots necessitarem passar pàgina i quina millor forma de fer-ho que amb una Festa Major com no s’ha vist mai”, expliquen des de l’Ajuntament, que volen que la celebració també sigui en certa manera, un punt i final a la pandèmia a Castellbisbal.

El motiu d’allargar dues setmanes la Festa Major és que en els 4 o 5 dies que dura habitualment és “impossible” gastar tot el pressupost que enguany s’ha estalviat l’àrea de Cultura després d’haver de cancel·lar la majoria d’actes. Tot aquest pressupost ha quedat en el romanent per a l’any vinent i consideren que la millor forma de gastar-lo és de cop a la Festa Major.

Publicitat

Tot i que encara n0 s’ha convocat a les entitats per començar a treballar la programació, els tècnics municipals han començat a contactar els grups musicals i espectacles que farciran el programa d’activitats. “No volem donar la sensació que gastem els diners sense més ni més, però és que en tindrem tants que no ens podem conformar amb els típics espectacles que programem cada any”, apunta la regidora de Cultura, Susanna Solé.

Els primers espectacles que es contracten acostumen a ser les funcions teatrals. En aquest sentit, el clàssic espectacle d’El Rei Lleó que des de feia anys es representava al teatre Lope de Vega de Madrid podria ser un dels plats forts per als més petits, ara que la productora n’ha cancel·lat les funcions a la capital i busquen espais on representar-lo. Falta comprovar que Els Costals puguin acollir una funció d’aquesta complexitat. “Si no és el cas, sempre podem fer obres per adaptar l’espai o, en última instància, fer-ho al Casal”, reflexiona la regidora.

Tot i que encara no hi ha res tancat, des de l’àrea de Joventut també han contactat amb l’agent de la cantant Rosalía per que encapçali el cartell del concert Jove. “Sabem que té un ‘caché’ elevat, però ella és de Sant Esteve Sesrovires, que està a 15 minuts en cotxe de Castellbisbal. Comptant que gairebé no té desplaçament i pot anar a sopar a casa els pares, creiem que podem negociar el preu”, apunten esperançats des de l’Ajuntament.

Les entitats també experimentaran un increment en els diners que se’ls assignen per als actes més emblemàtics. Per exemple, a les Colles de Foc se’ls oferirà contractar La Fura dels Baus per renovar l’espectacle de l’inici del Correfoc i la Colla Gegantera podrà ampliar encara més la seva família de figures encarregant una de nova.

A nivell esportiu, el partit de Festa Major de la UE Castellbisbal seria contra un equip d’una categoria superior, com el Manchester City, el Bayern de Munich “o fins i tot l’Espanyol”, expliquen des de la regidoria d’Esports.

Publicat el 28 de desembre de 2020 a les 16:00 sense cap mena de rigor i amb declaracions inventades per Vicenç Moliné