L’Ajuntament es prepara per “reinternalitzar” les tasques de Promoció Econòmica

Entrada a l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament

Dos mesos després de la reordenació de regidories realitzada a l’Ajuntament de Castellbisbal arrel de la sortida dels regidors d’ERC de l’equip de govern, la regidoria que ha viscut més canvis ha estat precisament la del líder d’ERC, Toni Pons, fins a principis de juliol responsable de Promoció Econòmica.

Publicitat

Si Pons va externalitzar diversos serveis oferts per la regidoria, com l’atenció als comerços i a les empreses o el suport a aturats de llarga durada, el nou regidor, Enrico Martinelli, té la intenció de tornar a oferir aquests serveis a través dels treballadors municipals.

Segons ha explicat a 772.cat, els contractes efectuats per Pons a finals de l’any passat estan caducant aquests dies i a hores d’ara només s’ha renovat el de l’espai de coworking, que tot i no tractar-se d’una externalització, es va tramitar conjuntament amb la resta.

Publicitat

Els contractes d’atenció als comerços i de suport a aturats de llarga durada es renovaran amb un concurs públic però amb la vista posada a internalitzar aquests serveis en un any. Així, s’han ofertat contractes d’un any prorrogable a dos, “però ja hem avisat a les empreses que la intenció és que aquests serveis els assumeixin treballadors municipals quan sigui possible”, explica Martinelli.

De fet, el servei d’atenció a les empreses, l’únic que queda per acabar-se, l’assumirà directament un treballador municipal i la intenció és que els altres dos segueixin el mateix camí. “Haurem de buscar la manera de fer-ho. Si pot ser amb contractació de treballadors i sinó amb personal intern”, apunta el regidor en referència la prohibició de contractar nous funcionaris.

Tot i aquesta voluntat de donar marxa enrere en la política d’externalitzacions, Martinelli apunta que seguirà treballant altres iniciatives impulsades per Pons, com la Targeta Compradors o la renovada col·laboració amb l’associació de comerciants BiSCa, de la que considera que “és important que hi hagi una associació de comerciants forta”.

El que definitivament no es farà, segons ha confirmat Martinelli, és l’estudi sobre les terrasses dels bars i restaurants del poble, contracte que es troba en l’origen del conflicte en l’equip de govern que va acabar amb la retirada de les comeptències al regidor de Promoció Econòmica.

Publicat el 21 de setembre de 2017 a les 9:00 per Vicenç Moliné

 

Author: Vicenç Moliné