L’Ajuntament posa en marxa el programa ‘Ja en tens 18!’

L’Ajuntament ha engegat el programa Ja en tens 18! amb l’objectiu d’apropar l’oferta cultural d’Els Costals a la joventut de Castellbisbal. El projecte està adreçat als nois i noies que facin 18 anys i que podran obtenir dues entrades gratuïtes per poder veure tota la programació d’espectacles, excepte els actes programats a l’Espai Foier de baix de l’auditori, segons ha comunicat l’Ajuntament.

Publicitat

Per poder beneficiar-se d’aquestes entrades gratuïtes, els i les joves hauran d’anar a les Taquilles d’Els Costals i acreditar la seva residència a Castellbisbal així com que han fet els 18 anys en el mateix any que l’espectacle programat al qual volen accedir de forma gratuïta.

La posada en marxa d’aquest programa se suma a l’anunci que aquest passat dimecres ha fet el president espanyol Pedro Sánchez durant la roda de premsa després de la Cimera Unió Europea-Balcans Occidentals que se celebrava a Eslovènia. En concret, Sánchez ha anunciat que afegirà als pressupostos generals una bonificació cultural de 400 euros, semblant a la que també es va aprovar a Itàlia al 2016 i a França al 2019, i destinat també en exclusiva als joves que el pròxim any 2022 facin 18 anys, segons ha publicat Rtve.es.

Publicitat

La mesura, que suposarà uns 200 milions d’euros, beneficiarà a més de 250.000 joves a tot el territori nacional segons les dades dels naixements registrades per l’Institut Nacional d’Estadística corresponents als joves nascuts l’any 2004 a Espanya i a més de 160 joves a Castellbisbal segons dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya dels nascuts en el mateix any. L’objectiu d’aquest programa és promoure la cultura entre els i les joves i donar suport al sector cultural, tan colpejat per la crisi del coronavirus.