L’Ajuntament penja les banderes espanyola, europea i l’estelada al balcó d’alcaldia

IMG-20130322-WA0002L’Ajuntament ha penjat aquest migdia les banderes espanyola, europea i estelada del balcó d’alcaldia que dóna al pati d’armes de l’edifici.

Publicitat

El consistori compleix així amb la decisió del ple municipal del 3 de desembre de 2012, on es van aprovar tant la moció d’Esquerra Republicana, Solidaritat Catalana per la Independència i Reagrupament que proposava penjar l’estelada, com la del Partit Popular en que es proposava alçar les banderes espanyoles i europea.

La decisió de penjar les banderes del balcó d’alcaldía ha estat adoptada després que els serveis jurídics de l’Ajuntament consideressin les formes de complir l’aprovat pel ple al mateix temps que es respectava la llei de símbols nacionals espanyola.

Publicitat

Així s’ha decidit que les tres noves banderes no compartiran espai amb la catalana i la municipal, ubicades en un pedestal a les portes de l’Ajuntament, i que tindran un format més petit que aquestes.

En el ple, la moció on es demanava la col·locació de l’estelada, va ser aprovada amb els vots a favor d’Alternativa, que va donar llibertat de vot als seus regidors, i Convergencia i Unió. Hi van votar en contra el PSC i PP. Mentre que la de la col·locació de la espanyola, va ser aprovada amb els vots a favorables del PP, el PSC i CIU, amb els vots en contra d’Alternativa per Castellbisbal.

Publicat el 22 de març de 2013 a les 16:26 per Vicenç Moliné i Albert Miralles.

Author: Vicenç Moliné