L’Ajuntament organitza dues festes de Carnaval paral·leles

Un cop acabada la rua de Carnaval d’enguany, que se celebrarà el proper dissabte 2 de Març, els participants podran triar entre dues festes paral·leles, ambdúes organitzades per l’Ajuntament. La tradicional se celebrarà com cada any al Casal des de les 11:30 i fins les 2:30 i al mateix temps se’n celebrarà una altra a Els Costals, que començarà a les 11:00 i durarà fins les 3:30, acabant una hora més tard que l’altra.

Publicitat

“Hem arribat a la conclusió que tenim dos públics diferents amb gustos diferents; hi ha un públic més familiar que vol acabar la rua i ballar un estil de música al Casal, hi ha un altre públic més jove prefereix estar al carrer amb música de DJ”, apunten des de la regidoria de Cultura per explicar la duplicitat de festes. Ara, la festa del Casal començava amb un estil més familiar i cap a la una canviava cap a temes més de DJ. “Ens hem donat compte que estruncàvem la festa familiar i al mateix temps es creava un problema per als joves que havien d’esperar fins la una de la matinada”, apunten.

I és que mentre la festa d’El Casal seguirà amb el format habitual, amb l’actuació del grup Show Time, la d’Els Costals serà a l’aire lliure, amb barra i un DJ, els Criminal Crew que ja van venir per Nadal, ubicat a la part coberta davant del foyer. Les dues festes tindran servei de seguretat i la segona només utilitzarà un espai interior d’Els Costals, l’Espai Jove, on se celebrarà un taller de còctels sense alcohol i es podrà accedir als lavabos. Al ser a l’aire lliure i sense control d’accès, la festa d’Els Costals no tindrà un nombre màxim d’assistents, com passa a El Casal.

Publicitat

“Els joves ja estan ocupant de forma informal tot l’entorn d’Els Costals, organitzant la festa aquí ens apropem a ells i els fem partíceps”, apunten des de Cultura, que consideren que duplicant les festes s’atenen millor les preferències dels diferents públics.

Els Costals s’ha confertit els darrers anys en un espai de trobada per a joves, que s’hi reuneixen a les tardes i quan hi ha festes a El Casal. En aquest temps, l’espai ha patit alguns incidents amb desperfectes i la Policia Local i els Mossos d’Esquadra hi han realitzat diverses operaciones contra el tràfic de droga ara farà un any.

 

 

Author: Vicenç Moliné