L’Ajuntament oferirà assesorament en cas de perill de desnonament

L’Ajuntament ha contractat els serveis del Col·legi d’Advocats de Terrassa per oferir gratuïtament als veïns de Castellbisbal un servei d’assessorament per evitar els desnonaments en cas que no es pugui pagar l’hipoteca al banc.

Publicitat

L’Oficina d’Intermediació hipotecària, nom amb que s’ha batejat el servei, oferirà assesorament professional a aquelles persones que es trobin amb problemes per pagar la seva hipoteca alhora que farà de mediadora amb el banc per, si s’escau, trobar una solució que eviti el desnonament.

Així, el Col·legi d’advocats de Terrassa oferirà 90 hores d’assesorament durant l’any en que, en principi, estarà en funcionament l’oficiba. El cost del servei serà de 4.500 euros, segons informa la regidoria d’Habitatge, que n’ha assumit el cost.

Publicitat

Segons explica el regidor d’Habitatge, Alberto Matallanas, “és molt important evitar arribar al desnonament, per això cal acudir a aquest nou servei d’intermediació hipotecària tan aviat com se sigui conscient de les dificultats d’afrontar els pagaments de l’hipoteca”.

A part, l’Ajuntament també ha assegurat que prepara altres iniciatives per garantir el dret a l’habitatge, com un cens de vivendes buides o pisos per casos d’emergència.

Publicat el 13 de desembre de 2012 a les 16:10 per Vicenç Moliné.