L’Ajuntament augmenta els consells de seguretat per als actes de Festa Major

FM 23Si ja era habitual trobar a les darreres pàgines del programa de Festa Major una plana amb consells de seguretat per l’Empaitafoc i actes “amb grans concentracions de persones” així com recomanacions per fer la Festa Major més sostenible, enguany s’ha donat un pas més enllà i també s’han publicat consells de seguretat per la Festa Holi que preparen els organitzadors del Tractor per la nit de dissabte.

Publicitat

Aquesta festa, que busca no deixar deserta la matinada de dissabte després de traslladar el Tractor a dimecres, es caracteritza per l’ús de les pols de colors típics d’aquests actes inspirats en una celebració religiosa de l’Índia.

En aquest cas, a través d’un edicte, es recorda que l’espectacularitat de l’acte rau en llençar les pols cap amunt –mai cap a les altres persones i menys a la cara– i fer-ho alhora. També es recomana portar ulleres tancades i un mocador per tapar el nas i la boca així com evitar que hi entrin menors d’edat i no portar-hi aparells electrònics que no estiguin degudament protegits.

Publicitat

Els organitzadors del Tractor, a més, també han donat un pas endavant per prevenir als assistents als dos actes que organitzaran però en el seu cas s’enfoquen més a evitar robatoris, recomenant no portar a sobre objectes personals o en cas de portar-los fer-ho en un lloc poc visible i tenir-ho controlat en tot moment. Per respectar els espais de seguretat, aconsellen fer cas en tot moment als membres de l’organització, no acostar-se ni al tractor ni a la plataforma, no intentar pujar-hi i no caminar-hi per davant.

Amb el Tractor Trànsit Sound System en ment, el consistori recomana al programa de Festa Major no pujar a baranes, reixes o “elements inestables que puguin ser perillosos” al mateix temps que recomana no posar-se davant del Tractor. Així mateix, al final del programa aconsella també que si es porten infants, és millor dur-los a coll o agafats sempre de la mà i portar sempre la documentació a sobre.

 

A part, l’Ajuntament també ha fet públics els tradicionals consells de seguretat per a l’Empaitafoc així com uns d’específics per a la ballera de Capsigranys.

Publicat el 14 d’agost de 2015 a les 16:00 per Vicenç Moliné i Laura Grau