L’Ajuntament instal·la nous punts amb càmeres per controlar l’accés a l’Illa de Vianants

L’Ajuntament ha completat la instal·lació de nous equips de càmeres per controlar l’accés a l’Illa de Vianants, als carrers dels Ametllers, de Sant Joan i de Pi i Margall, que se sumen a les que ja hi havia instal·lades a altres punts d’accés a la zona de circulació restringida, com la Bassa o el carrer Major.

Publicitat

La instal·lació d’aquest sistema de vigilància, que ja es troba en funcionament, busca controlar que només accedeixin a l’Illa de Vianants aquells vehicles autoritzats, com és el cas de residents, propietaris de guals, vehicles d’emergències o vehícles que necessitin utilitzar els espais de càrrega i descàrrega, sempre en l’horari previst per aquestes activitats.

La implementació del sistema ha fet passes endavant i passes endarrere els darrers dos anys, en part degut a l’arribada de la pandèmia. Segons han informat des del consistori, “de moment no s’està sancionant, però s’està fent un recull dels vehicles que son més reincidents i que accedeixen a la zona sense estar autoritzats”. La primera actuació es realitzarà sobre aquests vehicles més reincidents, “amb avís i probablement també amb sanció”, mentre que sobre la resta “no s’actuarà fins que no es disposi de la base de dades complerta sobre tots aquells vehicles que sí que han d’estar autoritzats a accedir-hi”.

Publicitat

Precisament en l’elaboració d’aquesta base de dades s’està treballant de nou actualment, amb l’objectiu de facilitar la feina de seguiment dels infractors, així com insistir en les campanyes informatives per que tothom tongui clar quins cotxes hi poden accedir.