L’Ajuntament i l’ACA construiran els col·lectors d’aigües residuals de Costablanca, Can Santeugini i Can Nicolau de Dalt

Les urbanitzacions de Costablanca, Can Santeugini, Can Nicolau de Dalt i la Colònia del Carme finalment tindran col·lectors que recullin les aigües residuals que generen i les canalitzin més enllà dels torrents de les rodalies. L’Ajuntament i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) tenen previst començar les obres l’any 2020, segons va avançar el consistori al novembre i va confirmar la Generalitat de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona a principis de gener.

Publicitat

Les obres tindran un cost de 9 milions d’euros, dels que l’Ajuntament assumirà una mica més de 4,3 milions, mentre que la resta anirà a càrrec de la Generalitat. Així, mentre que la Generalitat, a través de l’ACA, construirà els grans col·lectors que conduiran les aigües fins a la planta de tractament, l’Ajuntament es farà càrrec de la construcció d’una xarxa de clavegueram que connecti els diferents nuclis residencials amb aquests col·lectors de l’ACA.

Des del consistori apunten que serà “una de les inversions més importants que s’hauran dut a terme a Castellbisbal en els darrers anys” i afegeixen, en paraules de l’alcalde, Joan Playà, que “és la darrera gran infraestructura urbanística que cal construir al poble”.

Publicitat

Segons el consistori, aquestes obres “no podien esperar més”, i han estat “una de les prioritats de l’equip de govern actual des de l’inici d’aquest mandat”. Tot i això, i per explicar el retard amb el que arriben -Can Santeugini, per exemple, va començar a crèixer als anys 70, amb un gran creixement de població a a partir de mitjans dels 90 i principis dels 2000, quan va passar de ser una zona de segones residències a una zona residencial-, el consistori apela a “la complexitat que envolta aquestes obres”, que involucren la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a part del consistori.

La Generalitat i l’AMB, de fet, han confirmat la partida que s’hi destinarà en un paquet d’inversions per valor de 144 milions d’euros presentat a principis de gener i que inclou actuacions similars a Cervelló i Collserola. Per la seva part, l’Ajuntament ha avançat que portarà al proper ple dos convenis entre el consistori i l’AMB que han de permetre l’execució de l’obra.

Author: Vicenç Moliné