L’Ajuntament habilitarà un camí per baixar a peu a l’Estació sense haver de creuar la carretera

L’Ajuntament està preparant amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) un camí peatonal per accedir a l’Estació de rodalies des del nucli urbà sense haver de creuar la carretera, que pel seu traçat sempre ha estat present en tots els accessos per baixar a l’estació.

Publicitat

El nou camí, que començarà al final del parc de l’Ermita, baixarà per l’anti camí del repeu, recuperat fa uns anys i després de seguir l’antiga carretera de l’estació, ara en desús, creuarà la carretera per sota el pont de l’AVE i, seguidament, les vies de l’AVE pel pas del torrent de Pagueres.

Els treballs, executats per l’AMB i amb el vist-i-plau de la Diputació, que gestiona la carretera, i ADIF, propietari dels terrenys que creua el nou camí, ja han començat i segons les previsions de l’Ajuntament estaran acabats a finals de febrer o principis de març. En un primer moment, el camí no estarà il·luminat, tot i que segons apunten des del consistori és una possibilitat que estan valorant.

Publicitat

“L’objectiu d’aquesta actuació és el de permetre creuar amb seguretat la carretera BV-1501 als vianants i ciclistes amb un pas per sota de la carretera, connectant d’aquesta manera tots els camins i corriols que baixen del nucli urbà amb els camins de la zona del torrent de Pegueres, el riu i, sobre tot, la estació”, apunta el regidor de Medi Ambient, Enrico Martinelli.