L’Ajuntament finançarà vals per gastar al comerç local

La regidoria de Promoció Econòmica està ultimant una iniciativa per fomentar el consum en els comerços i serveis locals mitjançant vals finançats amb fons públics, segons ha pogut saber 772.cat. El projecte s’ha de posar en marxa aquest proper mes de maig, doncs segons ha indicat la regidora de Promoció Econòmica, està pendent de tràmits burocràtics i de la signatura d’un conveni amb la Cambra de Terrassa.

Publicitat

La idea va sorgir d’una moció conjunta d’Esquerra i el PSC aprovada per unanimitat al Ple municipal del mes de gener, en la que demanàven a l’equip de govern estudiar quina fórmula de vals seria la més adequada per a Castellbisbal i posar-la en marxa, com una mesura per “incentivar el comerç local i ajudar a les famílies” en el context de la crisi provocada per la pandèmia de Covid-19 i les mesures per frenar-la.

Finalment, tot i que encara no s’ha fet públic l’import pel que s’emetran els vals, la fórmula escollida des de la regidoria de Promoció Econòmica ha estat la del copagament, un sistema que ja s’ha aplicat amb èxit a municipis com Rubí i que el conssitori vol imitar. En el cas del municipi veí, la iniciativa es va realitzar coincidint amb la campanya de Nadal i es van emetre 10.000 vals per valor de 10 euros i 20.200 vals per valor de 5 euros que els ciutadans podien adquirir a meitat de preu i gastar pel seu valor íntegre als comerços adherits a la campanya. Els vals es van esgotar abans de Nadal i van suposar una injecció de 201.000 euros al comerç local.

Publicitat

Des de l’associació de comerços i serveis Bisca consideren que aquesta campanya “és molt necessària i revertirà tant en la població com en el sector, tan colpejat per la crisi”, pel que confien en que el mecanisme d’adquisició dels vals sigui fàcil per als ciutadans i la iniciativa “tingui molt d’èxit i la gent respongui apostant pel comerç de proximitat”.