L’Ajuntament facilita els criteris per que comerços i autònoms afectats per la primera onada de Covid demanin ajudeçs

El consistori ha decidit flexibilitzar els criteris per que els comerços i autònoms afectats per la primera onada de Covid-19 puguin demanar les ajudes contemplades en el pla de contingència per fer front a l’impacte de la pandèmia i les mesures per frenar-la. També n’ha ampliat el termini un mes, fins al proper 31 de gener.

Publicitat

La decisió es va aprovar al darrer Ple municipal després que el departament de Promoció Econòmica constatés que els criteris inicials eren massa restrictius per que els comerços i autònoms que ho necessitàven hi poguéssin optar. En aquest sentit, s’ha reduit d’un 70 a un 50% la caiguda dels ingressos respecte a un mateix mes de l’any anterior que cal acreditar per optar-hi. També s’ha tret el requisit de tenir la seu fiscal a la població.

Aquestes ajudes proporcionen 1.200 euros als establiments que han hagut de tancar degut a les restriccions per frenar la pandèmia i de 600 euros a aquells que han vist reduits els seus ingressos, ara un 50% o més, degut a l’impacte de la crisi provocada per la Covid-19.

Publicitat

La majoria de partits de l’oposició van agrair la rectificació de l’equip de govern i van donar suport a la modificació. L’única excepció va ser la CUP, que hi va votar en contra argumentant que les condicions seguien sent massa restrictives.

La regidora de Promoció Econòmica, Gemma Margarit, també va aprofitar el debat per avançar que a principis del 2021 l’Ajuntament obrirà una nova convocatòria d’ajuts econòmics per aquells establiments que s’han vist afectats per les restriccions del segon estat d’alarma decretat a finals d’octubre.