L’Ajuntament fa balanç del pressupost destinat a cooperació

Festa solidària per recaptar fons per la investigació de l’esclerosi múltiple

El consistori local va destinar 170.000€ a la cooperació durant el 2019 entre projectes internacionals, de recerca i campanyes de sensibilització.

Publicitat

Ho va fer majoritàriament en països de Centreamèrica, Amèrica del Sud, Àfrica i Àsia, repartits en 17 iniciatives solidàries. El Consell Solidari de Castellbisbal, l’òrgan municipal que avalua i fa la tria de les donacions en col·laboració amb el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, va decidir que els dos projectes que cada any es subvencionen amb el 50% fossin l'”Accés al dret a un habitatge digne per a 18 famílies” de la Fundación Vicente Ferrer, i la “Contribució de l’autonomia econòmica de joves i dones amb la posada en valor de productes forestals” de Mans Unides.

La resta del pressupost ha servit per col·laborar i sensibilitzar projectes que treballen amb malalties minoritàries, com el dèficit de merosina, l’esclerosi múltiple o la hipomagnesèmia familiar, ha donat suport a entitats locals i ha subvencionat dues propostes d’investigació liderades des de Catalunya.

Publicitat