L’Ajuntament externalitza serveis de Promoció Econòmica

Publicitat

L’Ajuntament ha començat a externalitzar aquest hivern diversos serveis ofertats fins ara per l’àrea de Promoció Econòmica, segons es va anunciar al darrer Ple Municipal. A l’espera d’ofertar públicament un contracte de llarga durada, les darreres juntes de govern local de l’any 2016 ja han confirmat els primers contractes adjudicats.

Així, el passat 30 de novembre ja es va aprovar l’adjudicació d’un contracte per valor de 21.750 euros, IVA inclós, a Esther Balada. El contracte, amb una duració de tres mesos, implica el “servei de dinamització del comerç local” i, segons ha assegurat el regidor de Promoció Econòmica, Toni Pons, suposa que dues persones es dedicaran a jornada completa a aquesta tasca.

Publicitat

Segons ha explicat Pons a 772.cat, aquest contracte de tres mesos donarà temps a l’Ajuntament a tramitar un contracte de major durada i que sortirà a concurs públic –l’actual s’ha adjudicat directament al ser d’un import inferior als 18.000 euros sense IVA– en breu.

A part, la junta de govern local del passat 21 de desembre, també va aprovar un altre contracte per valor de 21.750 euros per a Aurora Gómez, que desenvoluparà els “serveis de dinamització del teixit empresarial a Castellbisbal”, és a dir, la vessant d’empreses de l’àrea de Promoció Econòmica. En el seu cas, tot i que a l’acta de la junta de govern local s’indica que la durada és de tres mesos i es tracta d’una situació similar a la d’Esther Balada, el contracte serà fins al setembre de 2017, segons ha aclarit el regidor.

Pons considera que aquests dos contractes són una “oportunitat” per a que dues noies que van arribar a l’Ajuntament a través de plans d’ocupació, “que han funcionat molt bé”, i que ara podran “muntar la seva pròpia empresa”. El regidor d’ERC apunta també que des del departament se les ha ajudat a preparar el pla d’empresa.

Aquesta externalització ha implicat un augment del 37% en el pressupost de les àrees de Promoció Economica i Comerç i Turisme, que han passat de sumar un pressupost de 153.000 euros el 2016 a  disposar de 210.000 euros per aquest any, segons el pressupost municipal aprovat el darrer Ple de l’any.

En paral·lel, l’externalització del comerç ha suposat a més el trasllat d’un dels treballadors de l’àrea de Promoció Econòmica a Serveis Socials, concretament un dels que estava dedicat a Comerç.

Pons, que va ser molt qüestionat per l’oposició, va defensar la necessitat d’externalitzar el servei de Promoció Econòmica. “Passar de no tenir un servei a tenir-lo ja és un benefici importantíssim”, va assegurar, per després afegir que el canvi suposarà un estalvi per a l’Ajuntament.

A part, enguany Promoció Econòmica també ha incrementat la subvenció de l’associació de comerciants BiSCA, que ha augmentat fins als 30.000 euros anuals amb l’objectiu de “professionalitzar” l’entitat, que ha contractat a una persona per a realitzar tasques administratives. A la pràctica, BiSCA ha assumit també moltes accions que realitzava Promoció Econòmica els darrers anys, com l’organització de fires o campanyes comercials després que durant el darrer mandat la regidoria reduís la subvenció a l’entitat i n’assumís diverses funcions.

Publicat el 9 de gener de 2017 a les 17:00 per Vicenç Moliné