L’ajuntament exigeix a l’AMB que aturi el cobrament del Tribut Metropolità pels errors en milers de rebuts

Ajuntament

L’Ajuntament de Castellbisbal ha exigit a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que paralitzi el cobrament de tots els rebuts del Tribut Metropolità d’enguany i retornai tots els imports cobrats per tornar a començar el procès de cobrament des de zero després que s’hagin detectat més de 3.000 rebuts amb increments superiors als pactats pel Consell Metropolità.

Publicitat

Segons ha explicat l’alcalde, aquesta mesura seria “la forma més ràpida i segura per rectificar aquesta greu errada que ha comés l’AMB”, que ha aplicat increments de fins al 14% quan es va comprometre a que aquests augments no superéssin el 5%.

Des del consistori volen que l’AMB acutii amb “rapidesa i agilitat per resoldre tot aquest embolic que ella ha generat, doncs no ens assembla que ho estigui fent a la diligència adequada” i senyalen que desconeixen el nombre exacte de rebuts erronis -“ens han dit que son uns 3.000 aproximadament”- i “no podem respondre a totes les qüestions que ens plantegen els veïns i veïnes sobre si han de pagar o no el rebut, o bé com els hi retornaran la part cobrada de més, si és el cas”.

Publicitat

En aquest sentit recorden que van ser els mateixos veïns, no l’AMB, els que van detectar l’error i van contactar l’Ajuntament. Aquest va demanar explicacions a l’AMB, que en una conversa telefònica va confirmar que l’error afectava més de 3.000 rebuts d’habitatges i terrenys residencials i només s’havia produit en el cobrament del tribut a Castellbisbal.

Tot i que en un comunicat el consistori apunta que aquest requeriment a l’AMB “és el pas previ per a la presentació d’un recurs contenciós-administratiu davant dels jutjats”, l’alcalde, Joan Playà, assegura que espera no haver d’arribar a aquest punt i es mostra confiat en que no caldrà però reitera que “des de l’Equip de Govern i des de l’Ajuntament considerem que això que ha passat és molt greu, si tenim en compte tots els antecedents que envolten la implementació d’aquest nou Tribut en el nostre municipi i en 17 més, des de l’any 2019”.

En aquest sentit, el consistori també insisteix en la necessitat que l’AMB “informi a tot el veïnat de Castellbisbal que l’errada ha estat comesa per l’AMB i que és únicament responsabilitat d’aquest organisme”.