L’Ajuntament estudia si retirar tota la runa de la font de la Botzegada

Estat actual de la font de la Botzegada

Estat actual de la font de la Botzegada

Publicitat
cooperativa-aagricola

L’esllavissada que va cobrir de terra i runa part del camí d’accés a la font de la Botzegada just abans de Setmana Santa ha canviat l’aspecte d’aquest paratge singular de Castellbisbal.

Tot i que els responsables d’FCC, l’empresa que està realitzant abocaments de terres als terrenys al voltant de la masia de Can Costa on es va originar l’esllavissada han tret els elements de runa més voluminosos com totxanes o boles de quitrà, el rierol que unia la font amb el torrent de Pagueres encara s’ha d’obrir camí entre la terra acumulada, que es va endur per davant un dels dos ponts de fusta que permetien l’accés a la font.

Publicitat
farmacia-m-castelana

Amb aquest panorama i davant el fet que la font no ha quedat afectada, l’Ajuntament està valorant amb els Agents Forestals quina és la millor mesura per preservar l’espai. Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Alberto Matallanas, el dilema està entre fer entrar maquinària per treure la terra i recuperar al màxim l’aspecte anterior del camí d’accés, amb els conseqüents danys per a la zona que no ha estat afectada i per on haurien de passar les màquines, o deixar que el corrent de l’aigua faci el seu curs i, poc a poc, vagi enduent-se la terra acumulada.

Per altra banda, Matallanas ha explicat que s’ha descartat que FCC sigui el responsable de l’esllavissada ja que el tipus de runa que va baixar no és la que s’està abocant en l’actualitat, procedent de les obres d’enllaç entre l’A2 i l’AP7. Segons ha explicat el regidor, no ha estat possible concretar qui és el responsable de l’esllavissada, ocasionada pel període de plujes de mitjans d’abril.

Publicat el 20 de maig de 2014 a les 12:00 per Vicenç Moliné

 

Etiquetes ,
olivera

Notícies relacionades


La publicació de comentaris a 772.cat implica la prèvia acceptació de la nostra política de comentaris
Top